25 Nisan 2009 Cumartesi

Oyunculardan öğrencilere destek

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon-Sinema bölümü son sınıf öğrencilerinin Sözlü Tarih filmleri, 5-8 Mayıs tarihleri arasında gösterilecek. Öğrencilere destek ise deneyimli oyunculardan geldi.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon-Sinema bölümü son sınıf öğrencilerinin ‘Sözlü Tarih’ filmleri, 5-8 Mayıs tarihleri arasında Nişantaşı kampusü Prof.Dr. Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi’nde gösteriliyor.

İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Yayınoğlu’nun yürüttüğü ders kapsamında gerçekleştirilen filmlerin gösterimi ilk gün saat 14.00’te başlayacak.
 Sinema, televizyon, tiyatro, müzik, fotoğraf ve reklam alanında emeği geçmiş, deneyimli sektör temsilcilerinden oluşan çok sayıda konuğun da davetli olduğu etkinliğin açılışını Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necla Pur ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Orkan yapacak.
 Akordeon tamircisinden, anılarımızdaki tiyatroculara…  Yeşilçam’ın unutamadığımız starlarından, emektar  kameramanına… Kadraj ustası fotoğraf sanatçılarından, köyünde Etnoğrafya müzesi kurmuş Köy Enstitülü’ye…Üstad illüstrasyon sanatçısından, çizgi film ustasına… Pek çok farklı alandan tanınmış ya da sıradan insanların yaşamlarını ve deneyimlerini kendi anlatımlarıyla aktaran  filmlerin gösterileceği etkinlikte öğrenciler  filmlerini kendileri anlatacak. “ Sinema – TV ’de Yapım – Yönetim 3 – 4 ” dersi kapsamında sözlü tarih filmlerinin gerçekleştirilmesi sağlayan Öğretim görevlisi Mehmet Yayınoğlu amaçlarının, ’deneyimleri ve bilgileriyle değerli  bir çok kişinin yaşamlarını anlatmak, bunu yaparken de öğrencilerin mesleki becerilerini arttırmak ve sektöre emeği geçmiş meslek büyükleriyle bir araya gelmelerini  sağlamak  olduğunu belirtiyor.
 Üç gün sürecek gösterimler ilk gün 14.00’te diğer günler 10.30’da başlayacak ve ücretsiz olarak izlenebilecek.

Yer:   Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampusü,
          Prof.Dr. Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi
Tarih:  5 Mayıs, 14.00
            6-7-8 Mayıs 10.30

Etkinliğe katılan önemli isimler:

Erol Günaydın

Çolpan İlhan

Cumhur Bedii Sayın (Türkiye’nin son akerdeon ustası)

Abdullah Gürek (Türk sinema sektöründe 40 yıldan fazla çalışmış bir kameraman)

İllüstrasyon ustası Osman Kehri

Alibey Kudar

medyaline.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder