28 Nisan 2009 Salı

Artık Iğdır'da da sinema var

Haftanın 3 günü vizyondaki filmler seyredilebilecek. 

Iğdır'da vatandaşlar artık sinemada film izleyebilecek.

Iğdır Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün girişimleriyle sinemaya açıldı.

Vatandaşlar, Kültür Merkezi Gösteri Sanatları Salonu'nda haftanın 3 günü vizyondaki filmleri seyredebilecek.

Kültür Merkezi'ndeki ilk gösterime yoğun ilgi gösteren Iğdırlılar, başrollerini Şener Şen ve Kenan İmirzalıoğlu'nun Paylaştığı 'Kabadayı' isimli filmi ücretsiz izledi.

Yaklaşık 1 yıldır sinema gösterimi üzerinde çalıştıkları söyleyen Kültür ve Turizm İl Müdürü Yahya Kemal Er, "Sineması olmayan 10 ilden bir tanesi olan Iğdır da bugün sinemaya kavuştu. Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü'nce sağlanan sinema makinesi sayesinde bugün vizyonda olan bir filmi açılış galası şeklinde gösterime sunuyoruz. Bundan sonra cuma, cumartesi ve pazar günleri vizyondaki filmleri göstermeye devam edeceğiz." dedi.

Sinema makinesinin bütün ekipmanlarıyla birlikte 50 bin TL'ye mal olduğunun altını çizen Yahya Kemal Er, sinema salonunda ise aynı anda 360 kişinin film izleyebileceğini belirtti.

Iğdır'da daha önce 1980 öncesi yazlık sinemalarla birlikte 6-7 tane sinema bulunduğunu belirten Nusret Aras isimli vatandaş, "Gençliğimizde yazlık sinemalara giderdik. Çok güzel filmler oynatılırdı. İnşallah bundan sonra Iğdır'da bu tür kültür etkinlikler sağlanır, sinemalar açılır. Kültür merkezinin açılmış olması Iğdır için bir nefes." şeklinde konuştu.

timeturk.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder