20 Nisan 2009 Pazartesi

"Mommo" İzmir'de görücüye çıktı

Yönetmenliğini Atalay Taşdiken'in yaptığı "Mommo-Kız kardeşim" filminin İzmir gösterimi yapıldı.

Karşıyaka Spor Adamları Derneği tarafından Ege Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen gösterim öncesi, yönetmen Atalay Taşdiken gazetecilere açıklama yaptı.

Çocukluğunda şahit olduğu bir öyküden yola çıkarak senaryolaştırdığı filmi, şu ana kadar dünyanın farklı kültürlerinden insanların izlediğini söyleyen Taşdiken, filmin bu kişiler üzerinde benzer etkiler bıraktığını, lirik bir anlatımla izleyiciyle buluşan filmin ajitasyondan uzak olduğunu kaydetti.

Bu filmden sonra bir devam filmi çekip çekmeyeceğinin sorulması üzerine Taşdiken, "Bunun için önceden verilmiş bir kararım yoktu. Şu anda da yok" diye konuştu.

Taşdiken, filmin 2010 yılının Şubat ayına kadar yaklaşık 25 uluslararası film festivalinde yer alacağını, "Ulusal Sinema Platformu"nun kurulması halinde Türk Sineması'nın kurumsal bir yapıya kavuşabileceğini ve dünya sinemasında bir yere gelebileceğini sözlerin ekledi.

Karşıyaka Spor Adamları Derneği Başkanı Op. Dr. Bülent Zeren de konuşmasında, "Mommo" filminin gösterimiyle başladıkları "Karşıyaka Buluşmaları"nı sürdüreceklerini belirtti.

Zeren, "Etkinliklerimiz tüm spor dallarını kucaklayarak ve sporu tüm sanat dallarıyla buluşturarak devam edecektir. Karşıyakamızın dünya spor ve sanat kenti, Kaf-Sin-Kaf'ın da bir dünya markası olması yolunda her türlü çabayı göstereceğiz" dedi.

Gösterime filmin oyuncularından Mustafa Uzunyılmaz ve Mehmet Usta'nın yanı sıra sakatlığı nedeniyle geçtiğimiz günlerde İzmir'de ameliyat olan Kocaelisporlu futbolcu Taner Gülleri de katıldı.

18.04.2009
hurhaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder