3 Mayıs 2009 Pazar

Saddam'ın Askerleri'ne, Doğu'da seri galalar

Gani Rüzgar Şavata’nın senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği ‘Saddam’ın Askerleri: Kara Güneş’ 31 ilde 80 kopya ile vizyona girerken, filmin başrol oyuncularının katılımı ile Adıyaman ve Gaziantep’te gala yapıldı. 

Başrollerini Gani Rüzgâr Şavata, Tuğba Özay, Yalçın Dümer ve Yusuf Özpolat’ın paylaştığı, Güler Işık,  Hüseyin Beyaz, Ali Tutal ile Ayla Ötük’ün de rol aldığı film için 5 ayrı ilde gala turuna çıkılırken, dün Adıyaman ve Gaziantep’te yapılan gösterimlere halkın katılımı yoğundu.

Özellikle ünlü manken Tuğba Özay ve filmin yönetmeni Gani Rüzgar Şavata’ya büyük ilgi gösterilirken her iki ildeki galaya vali ve emniyet müdürlükleri düzeyinde katılım oldu. 

1 Mayıs’ın tatil olması dolayısıyla kargodan kaynaklanan gecikme Adıyaman’da flimi bir gün rötorlı gösterime sokarken, gala "fragmanla" da olsa gerçekleştirildi. “Aile Kültür Sinema Salonu”nda saat 11.00’da yapılan galaya Adımayan Valisi Halil Işık, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etlik ve Saadet Partisi Adıyaman Merkez Teşkilatı üyeleri katılırken, basın da büyük ilgi gösterdi.

Yönetmen Gani Rüzgar Şavata burada yaptığı açıklamada, filmi zor şartlar altında gerçeğe en yakın sahnelerle çektiklerini belirtirken, Adıyaman Valisi Halil Işık, şehrin tek bir sinema salonuna sahip olmasının Adıyaman’a yakışmadığını ifade etti. Vali Işık, belediye başkanı ile görüşüp en kısa zamanda Adıyaman’a yakışır bir sinema salonu için kolları sıvayacaklarının müjdesini verdi. 

TUĞBA ÖZAY VE ŞAVATA'YA BÜYÜK İLGİ

Filmin Gaziantep’te yapılan galasına ise katılım bir hayli genişti. Türkiye’de “7 artı bir ses sitemi”ne sahip üç sinema salonundan birisi olan “Nakıp Ali” sinemalarında gerçekleşen galaya Gaziantep Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu eşiyle birlikte katıldı. Özellikle kadın sinema severlerin katılımın yoğun olduğu gözlemlenen galada en büyük ilgi yine manken Tuğba Özay ve Gani Rüzgar Şavata’ya oldu. İkiliyle resim çektirmek isteyenler zaman zaman izdihama neden olurken Tuğba Özay, kendisine gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu ve sabaha kadar da sürse sevenleri ile resim çektireceğini söyleyerek hayranlarını geri çevirmedi.

FESTİVALLERE IRAK ADINA KATILACAK

Türkiye, İran ve Irak ortak yapımı olan Saddam’ın Askerleri filminin, ABD’nin 6yıldır devam eden Irak işgalinden beri, Irak Kültür Bakanlığı’nın ilk filmi unvanını taşıdığını belirten Gani Rüzgar Şavata, yurt dışında yapılacak bütün festivallere de Irak Kültür Bakanlığı adına katılacaklarını söyledi. Türkiye’de yapılcak hiçbir gösterime katılmayacaklarını belirten, filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu Gani Rüzgar Şavata, “Saddam’ın askerleri dünyada yaşatılan tüm soykırımların ortak acısını beyaz perdeye yansıtıyor. Her ne kadar hikaye Kuzey Irak da geçse de bugün Filistin’de, Darfur’da, Lübnan’da, Somali’de ve daha birçok yerde, birilerinin elleriyle, masum insanlar acımasızca katlediliyor. Saddam’ın Askerleri katledilen masum insanlar adına ortak insanlık tepkisidir” diye konuştu.

Üç günlük Doğu ve Güneydoğu turuna çıkan Saddam’ın Askerleri filmi için bugün Şanlıurfa ile Diyarbakır’da yarın da Batman’da Gani Rüzgar Şavata, Tuğba Özay ve filmin diğer oyuncu ekibinin katılımıyla gala düzenlenecek. 

haber7.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder