2 Mayıs 2009 Cumartesi

Gençlerin kısa filmleri

İstanbul Modern Sinema, üniversitelerin kısa film festivallerinde finale kalan ve ödül kazanan filmlere ev sahipliği yapıyor. Genç yönetmenleri destekleme amacı taşıyan etkinlikte ilk olarak Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İTÜ'nün düzenlediği kısa film festivallerinden filmler gösterime sunulacak. Müşfik Kenter, Tolga Çevik, Yeşim Ceren Bozoğlu ve Şehsuvar Aktaş gibi deneyimli oyuncuların yer aldığı filmler izleyiciyle buluşurken, ayrıca çeşitli ulusal ve uluslararası festivallerde ödül alan ya da ön elemeyi geçen fimler de gösterilecek.




30 Nisan Perşembe günü, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin düzenlediği 6. Yıldız Kısa Film Festivali'nin yarışma bölümünde kurmaca, deneysel ve canlandırma dallarında finale kalan filmler saat 12.00 ve 16.00'da İstanbul Modern Sinema'da gösterime sunulacak.

3 Haziran Çarşamba günü, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü'nün eski ve yeni öğrencilerinin çeşitli ulusal ve uluslararası festivallerde ödül alan ya da ön elemeyi geçen filmleri saat 15.00'te gösterilecek. Gösterimden önce saat 13.00'te sürpriz bir konuğun katılımıyla "Kısa Film" üzerine bir panel gerçekleştirilecek.

30 Haziran Salı günü, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin düzenlediği 2. Kısa Film Festivali'nde kapsamındaki yarışmada ödül kazanan filmlerin yanı sıra, yarışma filmleri de saat 12.00 ve 16.00'da gösterilecek.

GÖSTERİLECEK FİLMLER
30 Nisan Perşembe günü 6. Yıldız Kısa Film Festivali'nde ödül kazanan filmlerden canlandırma dalında Dfa Özel Ödülü alan Mert Kızılay'ın "Yar", Burak N. Kurt'un "Watt", Özlem Akın'ın "Gemeinschaft", deneysel dalında Burak Koçak'ın "İzdüşümsel Fanteziler", Veysel Çelik'in "Uyuyan Günah da İşlemez", Mehmet Göksu'nun "Karşı", kurmaca dalında Fırat Mancuhan'ın "Sapak", Dağhan Celayir'in Dream TV Özel Ödülü alan "Tek Notalık Adam", Rezan Yeşilbaş'ın "Hüküm" başlıklı filmlerinin yanı sıra, Ege Çarkoğlu-Alim Fırat Toprak'ın Geleceğin Sinemacısı Ödülü'ne değer bulunan "Element Savaşları" başlıklı filmleri gösterilecek.

3 Haziran Çarşamba günü İstanbul Teknik Üniversitesi'nin 2. Kısa Film Festivali'nde düzenlenen yarışmada ödül kazananlar ile birlikte yarışma filmleri gösterime sunulacak. Bunların arasında Onur Gürsoy'un yönettiği, Aynur Eren ile En İyi Sanat Yönetmeni ve Utku Fırat Ünsal ile En İyi Müzik ödüllerini alan, Aykut Oray ve Barış Yener'in oynadığı En İyi Kısa Film seçilen "Pembe İnek"; Tuğrul Kurban'ın yönettiği, Adil Kurban'ın En İyi Oyuncu seçildiği "Behri"; Özlem Akın'ın En İyi Yönetmen seçildiği "Gemeinshaft"; Emine Emel Balcı'nın yönettiği, Murat Tuncel'in En İyi Görüntü Yönetmeni seçildiği "Bekleyiş"; Murat İnce Demir'in yönettiği ve senaryosunu yazdığı, En İyi Senaryo Ödülü'nü alan "Bizatihi Şey"; Abdülbaki Yavuz'un yönettiği, En İyi Kurgu Ödülü'nü alan, Sait Genay, Müşfik Kenter ve Merve Dağlı'nın oynadığı "Bir Kaplumbağa ve Tavşan Hikayesi" başlıklı filmler yer alıyor.

Gösterilecek yarışma filmleri arasında Anıl Kaya'nın yönettiği, Burçak Işımer'in oynadığı "Dore Giderken"; Fatma Gökçe'nin yönettiği, Yeşim Ceren Bozoğlu'nun oynadığı "Oyun"; Cansın Sağesen'in yönettiği, Alp Kırşan, Zeynep Özyağcılar'ın oynadığı "Kayıp Heykel"; Tuna Yılmaz'ın "3 in 35", Eray Mert'in "Evladiye", Serhat Furtuna'nın "Fare", Savaş Baykal'ın " Tutunamayanlar", Yenal Orman'ın "Çerçeve", Serhat Eser Erdem'in "Aşk", Can Akdağ'ın "Kara Defter", Neslihan Siligür'ün "Siyah", Ali Çağlar'ın "Serin Temiz Kuru ve Kokusuz" başlıklı filmleri bulunuyor.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü öğrencilerinin çeşitli ulusal ve uluslararası festivallerde ödül alan ya da ön elemeyi geçen filmlerinden 3 Haziran 2009 Salı günü gösterilecek filmlerden bazıları ise şunlar: Müfit Samık'ın, 13. Adana Altın Koza Film Festivali, Öğrenci Filmleri, Kurmaca Dalı birincisi ve Metro Group Kısa Film Yarışması ikincisi olan "Ayça'yı Neden Seviyorum" (2006) ve 17. Ankara Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, Kurmaca Dalı birincisi "Alışmak" ( 2005) filmleri; Leona Hamşikova'nın 19. Ankara Uluslararası Film festivalinde ön elemeyi geçen, Kıssafest 1. Ulusal Öğrenci Filmleri Festivali'nde ikincilik ödülü alan, Kıbrıs Kısa Film Festivali'nde gösterilen filmi "Sunday Boy" (2007); Antalya Büyükşehir Belediyesi 1. Gençler Arası Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük ve Selçuk Üniversitesi Gençler Arası Kısa Film Festivali'nde İkincilik Ödülü alan "Bakış Açısı" (2007); Tolga Çevik'in oynadığı iki film; İlkay Nişancı'nın, Yıldız Kısa Film Festivali'nde İkincilik Ödülü alan "Açık Pencere" (2003) ve Tonguç İ. Sezen'in "Evrimin Peşinde" (2002) başlıklı filmleri.

 

29.04.2009
Sabah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder